Opilec spôsobil zhorenie troch dreveníc v Ždiari

22.04.2006 Poprad

Prešov/Ždiar 22. apríla (TASR) - Opitý muž, ktorý zaspal s neuhasenou cigaretou spôsobil v Ždiari v okrese Poprad požiar, pri ktorom zhoreli tri drevené domy...
Prešov/Ždiar 22. apríla (TASR) - Opitý muž, ktorý zaspal s neuhasenou cigaretou spôsobil v Ždiari v okrese Poprad požiar, pri ktorom zhoreli tri drevené domy. Podľa odhadov hasičov vznikla celková škoda dva milióny Sk.

Podľa informácií od službukonajúceho z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Prešove hasiči v Poprade dostali prvé hlásenie o požiari pár desiatok minút pred polnocou na dnešok. Na mieste pracovalo dovedna 20 hasičov v dvoch smenách a ťažký komplikovaný zásah ukončili dnes o 14. h. Na lokalizáciu požiaru použili termovíziu a priamo pri hasení sa nezaobišli bez dýchacích prístrojov.
Požiar likvidovalo najprv 20 miestnych dobrovoľných hasičov. Používali cisternu a prenosnú motorovú striekačku. Profesionálni hasiči nasadili dva vysokotlakové prúdy vody, a keďže plamene sa šírili strechami museli siahnuť aj po motorových pílach, aby prenikli k ohniskám.
Pri požiari nebol nikto zranený. Jeden dom však zhorel do tla, dva sú maximálne poškodené.
 

Vyberte región

mark